Aktivity

Vďaka svojej polohe je Penzión Zora Family Tatranská Lomnica v lete dobrým východiskom na turistiku. Priamo od Penziónu Zora sa po turistickom chodníku dostanete k známym Studenovodským vodopádom. A k lanovke na Lomnický štít je to len na skok.

V zime si na svoje zasa prídu lyžiari. Pre tých je pripravená moderná lyžiareň, v budove penziónu sa tiež nachádza aj požičovňa lyží. Na lanovku sa dostanete priamo v lyžiarkach a môžete si tak naplno vychutnať najdlhšiu zjazdovku na Slovensku.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - turistika - Studenovodské vodopády

Turistika v Tatrách

Popri penzióne vedie modrá turistická značka, ktorá vás privedie priamo do srdca Tatier. Na celom území Tatranského národného parku sa nachádza vyše 600km značených trás.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - Belianska Jaskyňa

Návšteva jaskyne

V Tatranskej kotline, iba 10km od penziónu, sa nachádza krásna Belianska jaskyňa, ktorej návštevu vám odporúčame. Ďalšia zaujímavá sprístupnená jaskyňa sa nachádza v obci Važec (asi 36km od penziónu).

Tatry na bicykli

Požičajte si priamo u nás retro bicykel a objavte krásy Tatier na dvoch kolesách.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - Kežmarský hrad

Hrady a zámky

V neďalekom Kežmarku nájdete zaujímavý mestský hrad a v neďalekých Strážkach kaštieľ s krásnym parkom. V širšom okolí sa nachádzajú Spišský hrad a hrad Stará Ľubovňa.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - akvaparky a kúpaliska - Tatralandia

Akvaparky a kúpaliska

Oblasť pod Tatrami je bohatá na termálne pramene. Okúpať sa môžete na kúpalisku vo Vrbove, v Aquacity Poprad, v Bešeňovej či v Tatralandii pri Liptovskom Mikuláši.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - tenis

Tenis

Len 300 metrov od penziónu Zora Family sa nachádzajú 4 tenisové kurty. Dva z nich sú kryté, takže si tenis užijete v každom počasí.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - bobová dráha Tatrabob

Adrenalín

Ak si chcete dopriať trochu vzrušenia, tak vyskúšajte bobovú dráhu Tatrabob v Tatranskej Lomnici. Alebo adrenalínový zjazd na kolobežke z Hrebienka do Starého Smokovca.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - lyžovačka

Lyžovanie

Priamo pri penzióne končí najdlhšia zjazdovka na Slovensku - z Lomnického sedla, ktorá má takmer 6km. Ďalšie možnosti na lyžovačku sú Štrbské Pleso a Ždiar - Bachledova dolina.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - bežkovanie

Bežecké lyžovanie

Milovníci bežkovania si prídu na svoje na upravených tratiach zo Štrbského plesa na Podbanské či hrebeňom Spišskej Magury ponad Ždiar. Vyskúšať tiež môžete trasu z Kežmarských Žľabov na chatu pri Zelenom plese.

Penzión Zora Family Tatranská Lomnica - sánkovačka - Hrebienok

Sánkovanie

Z Hrebienka do Starého Smokovca vedie 2,5km dlhá cesta, ktorá sa v zime mení na sánkarskú dráhu s množstvom zákrut a prevýšením takmer 300 metrov.